28 juni 2023

Corteco förvärvar Göteborgs Förenade Plåtslageri AB

Förvärvet av Göteborgs Förenade Plåtslageri AB stärker Cortecos erbjudande inom byggnadsplåtslageri för byggföretagen, offentliga kunder, privata fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

Göteborgs Förenade Plåtslageri ”GFP” är ett erfaret plåtslageri med säte i Göteborg. Bolaget grundades redan 1873 under namnet Simonsens Bleck & Plåt och slogs samman med två välkända plåtslagerier på 70-talet och bytte då namn till Göteborgs Förenade Plåtslageri AB. Bolaget leds av Ronny Jensson som fortsätter driva bolaget i egenskap av VD.

”Jag ser fram emot att fortsätta driva Göteborgs Förenade Plåtslageri som en del av Corteco och tillsammans med övriga bolag i gruppen kunna erbjuda en bredare palett av tjänster till existerande och framtida kunder”, kommenterar Ronny Jensson.

- Vi fortsätter utifrån vår förvärvsstrategi att söka de främsta företagen i branschen med starkt ledarskap, sund syn på etik och moral samt en stark vilja att utvecklas. Cortecos ambition är att alltjämt vara den bästa ”familjen” för entreprenörsledda bolag inom renovering och underhåll av fastigheters yttre skal. Göteborgs Förenade Plåtslageri ”GFP” blir ett riktigt bra tillskott för Corteco med precis den kompetens, erfarenhet och passform som vi letar efter, säger Fredrik Furgårdh, vd Corteco.

Göteborgs Förenade Plåtslageri har sitt säte i Göteborg och utför projekt i Stor-Göteborg. För mer information, vänligen kontakta Fredrik Furgårdh, vd på Corteco, fredrik.furgardh@corteco.nu

Kontakta oss

Fredrik Furgårdh
CEO
Vilhelm Stern
HEAD OF M&A
Heléne Tegenkvist
CFO
Malin Andersson
BUSINESS CONTROLLER
NyheterKontakta oss