8 november 2023

Cortecobolaget Fasadautomatik Partner i Alfa Lavals nya kontorsbyggnad i Flemingsberg

Nybyggnation av miljövänligt kontorshus med teknisk expertis och hållbarhetsfokus

I Flemingsberg utvecklar Skanska tillsammans med bland annat Fasadautomatik ett nytt kontorshus med innovationscenter på uppdrag av Fabege. Fastigheten omfattar 31 000 kvadratmeter och blir Alfa Lavals nya kontor med plats för 700 medarbetare.

Fasadautomatik är en av Sveriges största aktörer inom tekniska lösningar i fasader och ska montera och installera kompletta utvändiga och invändiga klimatskydd, med tillhörande styrsystem och el-installationer.

Projektet har höga hållbarhetsambitioner och byggnaderna kommer bland annat att utrustas med solceller. Målsättningen är att certifiera fastigheten enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM-SE, nivå Excellent.

"Samarbetet med Skanska och vårt deltagande i byggnationen av Alfa Lavals nya kontor i Flemingsberg är en fantastisk möjlighet för Fasadautomatik. Vi är stolta över att kunna bidra till detta innovativa projekt och leverera tekniska lösningar som inte bara säkrar en bekväm inomhusmiljö, utan också främjar hållbarhet och energieffektivitet" säger Roy Andersson Affärsutvecklingschef för Fasadautomatik.

Separatorn 1, som står färdig 2025, är en av de första byggnaderna som byggs som en del av den kommande utvecklingen i Flemingsberg. Målet är att skapa en plats där kunskap och kreativitet sammanförs med näringsliv, boende och besökare för att skapa hållbar tillväxt i en öppen och inbjudande livsmiljö.

Kontakta oss

Vilhelm Stern
HEAD OF M&A
Malin Andersson
BUSINESS CONTROLLER
NyheterKontakta oss