30 oktober 2023

Corteco förvärvar Niba Syd AB

Förvärvet av Niba Syd AB stärker Cortecos erbjudande inom entrédörrar och fönster i aluminium för byggföretagen, offentliga kunder, privata fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

Niba Syd AB är ett erfaret aluminiumbolag med säte i Malmö. Bolaget grundades redan 1974 och ägs sedan 2002 av Björn Gadén och Rickard Ollerstam. Bolaget kommer fortsätta ledas av Björn Gadén VD och Rickard Ollerstam i egenskap av försäljningschef.

”Jag och Rickard ser fram emot att fortsätta driva Niba Syd AB som en del av Corteco och tillsammans med övriga bolag i gruppen kunna erbjuda en bredare palett av tjänster till existerande och framtida kunder”, kommenterar Björn Gadén.

- Vi fortsätter enligt vår förvärvsstrategi att söka de främsta företagen i branschen med starkt ledarskap, sund syn på etik och moral samt en stark vilja att utvecklas. Cortecos ambition är att alltjämt vara den bästa ”familjen” för entreprenörsledda bolag inom renovering och underhåll av fastigheters yttre skal. Niba Syd AB blir ett riktigt bra tillskott för Corteco med precis den kompetens, erfarenhet och passform som vi letar efter, säger Fredrik Furgårdh, vd Corteco.

Niba Syd har sitt säte i Malmö och utför projekt i Öresundsregionen, Skåne och delar av övriga Sverige.

För mer information, vänligen kontakta Vilhelm Stern, Head of M&A på Corteco, vilhelm.stern@corteco.nu

Kontakta oss

Vilhelm Stern
HEAD OF M&A
Malin Andersson
BUSINESS CONTROLLER
NyheterKontakta oss